Spontaan, vriendelijk en heerlijke pizza!!
Gewoon lekker oldschool!
Kim Sybrandy

Heerlijke pizza’s met een authentieke smaak!

Angela Bloemendal

Heerlijke pizza’s! Vriendelijke mensen, was zeker voor herhaling vatbaar.

Iris de Lange

Eenvoud, ambacht & liefde

Bloem, water, gist en zout is alles wat nodig is om in de basis een heerlijke pizza te kunnen maken. De pizza staat voor eenvoud. Maar eenvoud is geen product van gemakzucht. Een goede pizza heeft tijd, vaardigheid en liefde nodig. Wij werken vanuit de filosofie van Slow food. Dit is een initiatief uit Italië als reactie op de snelle industriële productie van voedsel (fast food). Zo heeft ons deeg een rijstijd van minimaal 72 uur! Goed eten heeft tijd en aandacht nodig.  

Bakermat van de pizza

Hoewel niemand weet waar de eerste pizza het licht zag, is bekend dat de pizza snel aan populariteit won in de regio rond Napels. De pizza was voedsel voor het volk, streetfood, dat werd bereid en verkocht vanuit kraampjes. Sindsdien heeft de pizza talloze geslaagde en minder geslaagde ontwikkelingen meegemaakt. Met Old School Pizza brengen wij de pizza terug waar hij vandaan komt. Hij wordt gebakken voor je neus in een hout gestookte oven. Het rondstuifende bloem, de knisperende oven en heerlijke geuren zorgen voor een authentiek warme en gezellige sfeer. 

 

Geen kwantiteit maar kwaliteit

Het door Oldschool Pizza omarmde uitgangspunt van Slow food komt ook tot uiting in de manier waarop wij onze ingrediënten kiezen. Wij combineren het Oldschool ambacht van pizzaoili met de beste ingrediënten. Napolitaanse pizza’s staan bekend om de weinige, maar smaakvolle ingrediënten. Daarom zijn wij erg kritisch op de kwaliteit van de producten en kennen de oorsprong, weten hoe, waarvan en waarmee het product gemaakt is.

Menu